KookJij

Gebraden patrijzeborstjes op linzensalade

Een heerlijk gebraden patrijzeborstjes op linzensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wild
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden patrijzeborstjes op linzensalade te bereiden

Zet de linzen 1 uur in koud water te weken.
Spoel ze in een zeef af onder de koude kraan.
Kook de linzen gaar in kokend water met zout.
Giet ze af als ze nog wat beet hebben en laat ze onder de koude kraan schrikken.
Trek de draden van de bleekselderij.
Snij de bleekselderij in dunne plakjes en blancheer ze kort in water met zout.
Roer een vinaigrette van de azijn, het zout de peper en de olie.
Roer er het gesnipperd sjalotje en de fijngesneden bieslook door.
Dep de patrijzeborstjes droog.
Bestrooi ze met licht met zout en peper en braad ze in de koekenpan aan twee kanten aan in de hete olie.
Laat ze in 8 tot 10 min. in de op 180 graden C. voorverwarmde oven verder gaar worden.
Voeg kort voor het einde van de gaartijd de boter en de takjes tijm toe en laat ze even meebakken voor het vlees uit de oven wordt genomen.
Schep de linzen, de bleekselderij en de vinaigrette door elkaar en verdeel de salade over de borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst