KookJij

Gebakken zalm met cranberry-tijmrub

Een heerlijk gebakken zalm met cranberry-tijmrub recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken zalm met cranberry-tijmrub te bereiden

Doe de cranberry 's, citroenrasp, honing, tijm, knoflook, 4 eI. boter en een beetje zout en peper in de keukenmachine en maal grof.
Bestrooi de huidkant van de vis met grof zeezout en bestrijk de bovenkant met het cranberrymengsel.
Zet de zalm tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Verhit de 25 gram boter in een koekenpan.
Bak de zalmfilets 3 min. op de huid, draai het vuur lager en laat ze in de pan tot de bovenkant van de vis bijna gaar is.
Zet 2-3 min, onder de hete grill: de boter uit de rub zal over de vis smelten.
Lekker met sperziebonen of groene asperges en aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

davd

davd zegt:
he bedankt voor je lekkere receppie.
was erg goed .........
wit wijntje erbij
Bertal

Bertal zegt:
addie,
Weer bedankt voor de mooie en leuke reactie.
succes met het recept.
:);)m.v.g. Bert
Bertal

Bertal zegt:
rientje,

Met veel plezier aan jullie doorgegeven.
succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert
rientje

rientje zegt:
Bedankt Bert, ziet er goed en lekker uit;)
addie

addie zegt:
Goede morgen Bert,
Wat zien je recepten er weer geweldig lekker en verzorgd uit. Ga dit zalmreceptje deze week zeker uitproberen. Bedankt.
Kookgroet, Addie.