KookJij

Recept voor Gebakken schol in een bakdeeg

Een heerlijk gebakken schol in een bakdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De bloem met het ei
de melk en iets zout
vermengen tot een glad
deeg .
De lichtgezouten schol
door dit deeg halen en
ze in dampend frituurvet of olie
lichtbruin bakken.

Bestrooien met niet te veel viskruiden
of iets patat kruiden.

De gebakken vis geven met ravigotte saus of
tomatensaus.

RAVIGOTTE- SAUS

1 sjarlotje zeer fijn snijden
1 eetlepel fijngehakte kappertjes
1 eetlepelfijngehakte peterselie
1 eetlepel fijgehakte dragon
1 eetlepel fijgehakte bieslook
3 1/2 dl mayonaise.

Vermeng het sjalotje met de kappertjes
de peterselie de dragon,het bieslook
en de mayonaise in een kom .
Voeg naar smaak eventueel nog wat
zout en peper aan de ravigottesaus toe.

Een hele zachte saus. Heel erg lekker!

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Ja,bij ons thuis was vrijdag s vis-dag
Je kunt er gebakken aardappelen
aardappelpuree of frietjes met een rauwkost erbij schotelen.
Een feest ! voor iedereen die van vis houden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hans

hans zegt:
Dit visje is heerlijk, vandaag gaat ik het weer uitproberen:p
mia7

mia7 zegt:
Ja Addie,is ook heerlijk !Succes met het bakken :)
mia7

mia7 zegt:
Bep toch :D
geeft niet hoor ? Heb ik ook wel eens last van.
Kan ook met heilbot , griet ,tarbot en tong.
:)
Bep

Bep zegt:
Ben niet echt wakker .Sorry
addie

addie zegt:
Hoi Beb, staat er met grote letters boven.
Bep

Bep zegt:
Wat voor vis moet je gebruiken.? En hoeveel.?
addie

addie zegt:
Hoi Mia,
Dit visje ziet er echt lekker uit. Ga het morgen zeker uitproberen.
Kookgroet, Addie.