KookJij

Gebakken eendenlever met peperkoekstaafjes en jong

Een heerlijk gebakken eendenlever met peperkoekstaafjes en jong recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken eendenlever met peperkoekstaafjes en jong te bereiden


Maak de eendenlever schoon en zet in de koelkast.
Laat de confituur met het water en de suiker al roerend inkoken tot een vloeibare karamelsaus.
Zeef ze en houd ze warm in een bain – marie.
Snijd de peperkoeksneetjes in niet te dikke staafjes.
Warm de boter op en laat de spinazie er in slinken.
Roer goed.
Snijd de eendenlever in 4 gelijke plakken.
Laat de peperkoekstaafjes 5 minuten knapperig worden in een oven van 180°C.
Bak de plakken eendenlever op een hoog vuur in een pan met antikleeflaag ( 2 min. aan een kant, 1 min. aan de andere ).
Schik op elk bord een vlechtwerk van peperkoekstaafjes en leg er de plak eendenlever op.
Garneer met een hoopje spinazie en een slingersaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst