KookJij

Garnalenmoes met mais, roomkaas en zoete chile

Een heerlijk garnalenmoes met mais, roomkaas en zoete chile recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: marianne oud
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalenmoes met mais, roomkaas en zoete chile te bereiden

Pel de garnalen en trek voorzichtig het donkere darmpje eruit. Schenk de limoensap over de garnalen en zet ze 10 minuten afgedekt in de koelkast. Doe de maiskorrels 2-3 minuten in kokend water tot ze zacht zijn. Giet ze af en stort ze in ijskoud water om het kookproces te stoppen. Maak de garnalen samen met het limoensap klein ? in de keukenmachine. Zet de machine steeds kort aan (2-3 seconden). Het garnalenmengsel mag niet te fijn worden. Doe in een kom en roer de mais, citroenrasp, roomkaas en het bieslook erdoor. Voeg de chilisaus toe en meng goed. Dek af met plasticfolie en laat ten minste 2 uur afkoelen in de koelkast. Pel de grote garnalen, behalve de staart. Schep de moes in een serveerschaal en garneer met de gepelde garnalen. Serveer met wat extra gekookte en gepelde garnalen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst