KookJij

Garnalen op Toscaanse Wijze

Op Toscaanse wijze is meestal een bereiding met Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn), ui, veel knoflook, spinazie, room, zongedroogde tomaten uit olie plus Parmezaanse kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen op Toscaanse Wijze te bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels roomboter in de pan en fruit daarin aan de knoflook gedurende 3/4 minuut. Doe de garnalen er dan bij en bak die al roerend tot ze mooi roze gekleurde zijn. Haal ze uit de pan en zet ze even apart weg.
  2. Verhit dan de resterende boter in de pan en bak de uien tot ze glazig zijn geworden.
  3. Voeg dan de wijn toe en laat iets inkoken.Voeg dan de room toe en laat die massa ook iets inkoken.
  4. Dan de tomaatjes er bij met de verlangde hoeveel heid zout en peper naar smaak.
  5. Nu wordt het tijd om de spinazie te laten slinken in de pan en alles goed omroeren.
  6. Doe dan de garnalen er weer bij in de pan plus de kruiden en roer dat goed om.
  7. Dan de kruidenmix bij de inhoud van de pan doen en weer alles goed omwerken.
  8. Ten slotte de helft van de Parmezaanse rasp door het gerecht in de pan roeren.
  9. Dien op met wat pasta in een voorverwarmd bord en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hier bij thee, bier of een droge witte Italiaanse wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst