KookJij

Frittata, met spinazie, ham en tomatensaus (zie opm)

Een heerlijk frittata, met spinazie, ham en tomatensaus (zie opm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frittata, met spinazie, ham en tomatensaus (zie opm) te bereiden

Verwarm de oven op 225 graden C.
Verhit 2 el olie en bak hierin de spinazie al roerende tot deze geslonken is.
Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en knijp met de hand zoveel mogelijk vocht eruit.
Klop de eieren los en roer de spinazie, 25 gram boter 25 gram kaas, zout en peper erdoor.
Verhit 1 el olie in 21 ovenvaste koekenpan en schenk hier het eimengsel in.
Bak de frittata tot deze bijna gestold is.
Strooi er dan de rest van de geraspte kaas over en verdeel er de rest van de boter in klontjes over.
Zet de frittata nog 3-5 min in het midden van de oven tot de bovenkant gestold is en de kaas gesmolten is.
Of bak de frittata nog 4-6 min met een deksel op de pan.
Serveer de frittata direct, in punten gesneden met krokant gebakken rauwe ham en tomatensaus

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Henny
Frittata is een omelet in het Italiaans.
Heerlijk als voorgerecht
of lunchgerecht, hier kan je dus de Pikante tomatensaus bij gebruiken:):)
m.v.g. Bert Allers
HENNY

HENNY zegt:
hoi bert ik had een klein foutje wat ik bedoelde was fritata is dit nieuw of is het patat ik ken het niet:D
HENNY

HENNY zegt:
Hoi bert ik kom even terug op jou recept het zal mijn wel lekker smaken op een ding ben je wat vergeten fritta wat is dit van spul bert