KookJij

Fried chicken american style

Een heerlijk fried chicken american style recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fried chicken american style te bereiden

1 Snijd de kipfilets in 2 stukken en verdeel de poten in dijen (karbonades)
en drumsticks.
2 Meng in een diep bord zout, peper en cajunkruiden met de bloem. Haal de
kipstukken door de bloem.
3 Verhit de frituurolie tot circa 180 C. Frituur de kip in circa 4 minuten
goudbruin en gaar. Laat de stukken kip uitlekken op keukenpapier.
Lekker met chilisaus, barbecuesaus e.d.

TIP
Begin met het frituren van de drumsticks, omdat ze meer tijd nodig hebben om gaar te worden. Houd ze warm in de oven op 200 C tot de rest van de kip gefrituurd is. De karbonades garen sneller als je het beentje eruit snijdt. Frituur de filets als laatste, zodat ze niet te droog worden.
Je kan ook gewoon alleen drumsticks nemen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

JUMMIE

JUMMIE zegt:
Vanavond geprobeerd, was zo lekker ! :p
sven van Haeren

sven van Haeren zegt:
Interessant....:? Daar ben ik benieuwd naar,, test jij het eerst :p en laat het even weten :-) Ik zou geen schilfers nemen, daar die onmiddelijk smelten en verbranden... Laat eens weten he! ;)
sven van Haeren

sven van Haeren zegt:
Dat is altijd leuk om te horen he!!! :-) Daar een lekkere coleslaw bij!!
Honeypops! Ga ik ook eens testen! :o)))
erwin

erwin zegt:
Hoi Sven bedankt!
Ik heb het gisteren reeds getest, maar dan met honeypops, cayennepeper en paprika, was goed meegevallen m'n vriendin smaakte het ook wel :)
sven van Haeren

sven van Haeren zegt:
Hoi Erwin

Dat had ik er niet bijgezet, gewoon de normale cornflakes in plastic zakje verkruimelen mee met de kruiden mengen.
Groetjes
Sven;)
erwin

erwin zegt:
ik heb gehoord dat je verkruimelde cornflakes moet toevoegen voor een extra crispy en zoete smaak maar vind dit recept nergens terug
sven

sven zegt:
Je moet de kip eens eerst 12 tot 24 uur in ongezoete magere karnemelk laten 'marineren' in de koelkast en dan, gewoon, kruiden met poeder van, look, paprika, beetje chili, peper en zout en dan de bloem.... Wedden dat jullie dit NOG lekkerder gaan vinden?? Groetjes
Sven :)
mariska

mariska zegt:
ik ga het vanavond maken, ik ben benieuwd:)
brandaris

brandaris zegt:
Hallo ik heb jou recept uit geprobeurd nee deze smaak komt niet over wat ik wou proeven,nee.er moeten meer zoete kruiden door op het beter op smaak te krijgen.
Anjella

Anjella zegt:
Hallo, Ik wil een tip meegeven n.l. als je wilt dat je kip malser wordt dan voor je gaat kruiden een half uur je kip in melk weken. Groet, Anjella
shanice-d

shanice-d zegt:
Lijkt me erg lekker! Ga het zeker proberen! :)
brandaris

brandaris zegt:
Hallo ik gebruik bij jou
recept vanavond met kipfilets ik heb het al eerder uit geprobeerd en hier kunje je handen bij af likken zo lekker is dit.
marianne

marianne zegt:
Ik heb het ook geprobeerd. Super! Iedereen bij ons thuis vind het lekker!
brandaris

brandaris zegt:
ik zal zeker jou recept uit proberen het lijkt mijn zeer lekker.
Esther

Esther zegt:
Het is heel goed te doen hoor! Erg lekker en makkelijk voor bijvoorbeeld vrijdagavond.