Recept
« Terug naar recepten
Forelfilets met verschillende soorten paddenstoele
PT60M
Forelfilets met verschillende soorten paddenstoele
Een heerlijk forelfilets met verschillende soorten paddenstoele recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Forelfilets met verschillende soorten paddenstoele te bereiden
Alle paddenstoelen schoonmaken en fijnhakken. Met zachte boter vermengen tot een stevige, gladde massa. De fijngehakte dille eronder roeren. Met peper en zout goed op smaak brengen.
Het wit van de prei fijnsnijden.
Een hoeveelheid van het paddenstoelen mengsel op de brede kant van de forelfilet leggen en de andere helft erover vouwen. Vastzetten met een prikker.
Een vuurvast schaal goed invetten met roomboter, het wit van prei hierover verdelen. De dubbel gevouwen filets erop leggen en ¾ van het bier erover gieten.
De schaal in een op 170 graden voorverwarmde oven plaatsen gedurende ruim 20 minuten.
De gare filets eruit halen en warm houden.
In een apart pannetje de rest van het bier met de crème fraîche en het kookvocht van de forel laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel binden.
Bak het stokbrood af.
Presentatie
Verdeel de filets en de saus over voorverwarmde borden. Geef er een stukje stokbrood bij.
Het wit van de prei fijnsnijden.
Een hoeveelheid van het paddenstoelen mengsel op de brede kant van de forelfilet leggen en de andere helft erover vouwen. Vastzetten met een prikker.
Een vuurvast schaal goed invetten met roomboter, het wit van prei hierover verdelen. De dubbel gevouwen filets erop leggen en ¾ van het bier erover gieten.
De schaal in een op 170 graden voorverwarmde oven plaatsen gedurende ruim 20 minuten.
De gare filets eruit halen en warm houden.
In een apart pannetje de rest van het bier met de crème fraîche en het kookvocht van de forel laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel binden.
Bak het stokbrood af.
Presentatie
Verdeel de filets en de saus over voorverwarmde borden. Geef er een stukje stokbrood bij.