KookJij

Fondue uit de Savoie met drie soorten kaas

Een heerlijk fondue uit de savoie met drie soorten kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fondue uit de Savoie met drie soorten kaas te bereiden

Prik het teentje knoflook aan een vork en wrijf de fondueschaal hiermee in. Breng de wijn met wat versgemalen peper in een fondueschaal of -pan aan de kook. Voeg de blokjes kaas in gedeelten toe en laat de kaas al roerende met een houten lepel in achtvormige bewegingen smelten. De kaasfondue moet een mooie gebonden structuur hebben. Voeg de kirsch en nootmuskaat toe en zet de schaal op het rechaud. Serveer het brood bij de fondue. Roer de fondue tijdens het eten regelmatig door, dit voorkomt klonten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst