Recept
« Terug naar recepten
Filets van griet met noilly pratsaus
PT45M
Filets van griet met noilly pratsaus
Een heerlijk filets van griet met noilly pratsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wilma
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filets van griet met noilly pratsaus te bereiden
Spoel de vis af onder stromend water. Maak de stukken droog met een stuk keuken papier en wrijf ze in met
wat zout en peper. Maak de wortelen schoon, snijd ze in de lengte in plakken en vervolgens in
smalle reepjes. Smelt in een ovenvaste schaal 25 gr boter.
Voeg de reepjes wortel en de ui toe. Schep het geheel goed door elkaar.
Neem de schaal van de warmte bron, leg de plakken vis op het wortelbed en voeg wijn en Noilly Prat toe.
Verwarm de oven voor tot 175 graden celcius, zet de schaal met de vis op het rooster,
dat iets onder het midden in de oven is geplaatst, leg het deksel op de schaal.
Temper de ovenwarmte tot 150 graden celcius, reken op een oventijd van 15 tot 20 minuten..
Neem de plakken vis voorzichtig uit de schaal en leg ze op voorverwarmde borden.
Zeef de resterende inhoud van de ovenschaal, houd wortel en ui warm.
Voeg de warme room aan het vocht uit de ovenschaal toe, breng het geheel boven een niet al te hoog
afgestelde warmtebron aan de kook en laat het onder voortdurend roeren, 2 tot 3 minuten
zachtjes doorkoken. Voeg dan, onder voortdurend roeren, de boter, vlokje voor vlokje,
aan de saus toe.
Neem de pan van de warmtebron als 3/4 van de boter is toegevoegd, roer dan de rest van de boter door
de saus. Schenk de saus met het wortel en uimengsel over de vis.
Dien het gerecht onmiddellijk op.
wat zout en peper. Maak de wortelen schoon, snijd ze in de lengte in plakken en vervolgens in
smalle reepjes. Smelt in een ovenvaste schaal 25 gr boter.
Voeg de reepjes wortel en de ui toe. Schep het geheel goed door elkaar.
Neem de schaal van de warmte bron, leg de plakken vis op het wortelbed en voeg wijn en Noilly Prat toe.
Verwarm de oven voor tot 175 graden celcius, zet de schaal met de vis op het rooster,
dat iets onder het midden in de oven is geplaatst, leg het deksel op de schaal.
Temper de ovenwarmte tot 150 graden celcius, reken op een oventijd van 15 tot 20 minuten..
Neem de plakken vis voorzichtig uit de schaal en leg ze op voorverwarmde borden.
Zeef de resterende inhoud van de ovenschaal, houd wortel en ui warm.
Voeg de warme room aan het vocht uit de ovenschaal toe, breng het geheel boven een niet al te hoog
afgestelde warmtebron aan de kook en laat het onder voortdurend roeren, 2 tot 3 minuten
zachtjes doorkoken. Voeg dan, onder voortdurend roeren, de boter, vlokje voor vlokje,
aan de saus toe.
Neem de pan van de warmtebron als 3/4 van de boter is toegevoegd, roer dan de rest van de boter door
de saus. Schenk de saus met het wortel en uimengsel over de vis.
Dien het gerecht onmiddellijk op.