Recept
« Terug naar recepten
Exclusief gevulde krielaardappeltjes
PT60M
Exclusief gevulde krielaardappeltjes
Een heerlijk exclusief gevulde krielaardappeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Exclusief gevulde krielaardappeltjes te bereiden
Verhit de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier op een bakplaat. Leg de aardappeltjes in een schaal en roer de helft van de olijfolie erdoor. Bestrooi ze met zout en peper, leg ze op de bakplaat en bak ze 40 minuten of tot ze doorbakken zijn: draai ze 2 keer, om ze gelijkmatig bruin te laten worden. Verhit intussen de resterende olie in een koekenpan en bak de kappertjes op lage hitte of totdat ze als bloemetjes opengaan. Laat uitlekken op stukken keukenpapier. Bak het spek onder een hete grill tot het knapperig is. Laat het afkoelen en snijd het fijn. Haal de aardappelen uit de oven. Als ze voldoende zijn afgekoeld, snijdt u een dun dekseltje van elke aardappel. Haal het dekseltje eraf. Schep met een kleine theelepel het kruim uit het midden van het aardappeltje, houd een wand van 1 centimeter over. Doe het aardappelkruim in een schaal en meng dit grondig met de room, boter, zout en peper. Lepel de puree terug in het aardappeltje. Leg op elk aardappeltje een kleine hoeveelheid zure room. Verdeel de aardappeltjes in 3 groepen. Voor elke groep een aparte bovenlaag, kappertjes, spek en bieslook. Ook kaviaar is erg mooi.