KookJij

Elena's tirami su

Een heerlijk elena's tirami su recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Elena
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Elena's tirami su te bereiden

Klop voor de zabaglione de eierdooiers, suiker en cognac in een kom boven een pan met zacht koken d water tot een dik lint.
Haal de pan van het vuur en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
Klop in een andere kom de mascarpone tot de kaas iets zachter is.
Vouw er de afgekoelde zabaglione door.
Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een mooie schaal ( met een inhoud van 2 liter), en besprenkel ze met de helt van de koffie en de helft van de chocolade.
Schep hierop de helft van het zabaglione-mascarponemengsel en verdeel het over de lange vingers.
Herhaal dit proces tot de schaal vol is.
Zeef de cacao er overheen en strooi de geraspte chocolade erover.
Laat de tirami su voor het opdienen 2 uur in de koelkast opstijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
lotte1:
Maak niets uit wie er gelijk heeft.
Vindt het fijn dat het recept geslaagd is.:);)
m.v.g. Bert Allers
lotte1

lotte1 zegt:
Je hebt helemaal gelijk Bert, dit is een leer voor de volgende keer.
De combinatie zabaglione met cognac en mascarpone was overigens erg lekker.
Groet, Lotte
bertal

bertal zegt:
Lotte 1:
Als tiramisu-liefhebber moet je weten dat er staat besprenkelen en niet begieten.
Zelf doe ik iedere lange vinger even onderdompelen en dan in de schaal leggen.:);)
m.v.g. Bert Allers
lotte1

lotte1 zegt:
Als tiramisu-liefhebber heb ik ook dit recept gemaakt. Bij het lezen vond ik een halve liter koffie erg veel en dit is inderdaad ook gebleken. Het geheel was veel te nat, dat was jammer want hierdoor was heel de structuur van de tiramisu verdwenen.