KookJij

Eieren in gerookte zalm

Een heerlijk eieren in gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eieren in gerookte zalm te bereiden

Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen. Bekleed de bodem en wand van de ingevette kopjes met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm. Meng de Hüttenkäse met bieslook en dille en breng hem op smaak met zout en (citroen)peper. Schep in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden. Schep er Hüttenkäse op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan. Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.

Bereiden
Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over vier bordjes. Keer op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog. Garneer eventueel met een takje verse dille. Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst