Recept
« Terug naar recepten
					
						Eier baconkoek
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Eier baconkoek
Een heerlijk eier baconkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Ontbijt & Lunch - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Koos MANDERS 
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Eier baconkoek te bereiden
Braad de bacon of het spek bij matige hitte in een koekenpan, maar laat ze niet te bros worden.
Giet al het vet uit de pan, vang het op en droog de pan met keukenpapier.
Voeg in een mengbeker het meel en het zout samen met de eieren en de melk.
Doe ongeveer 1 eetlepel van het vet terug in de pan en giet daar het eiermengsel bij.
Laat de eieren tot een stevige pap opstijven bij matige hitte. Af en toe moet er een beetje in worden geprikt, zodat het nog vloeibare mengsel naar beneden kan lopen.
Als de massa bijna stijf is, leg dan de plakjes bacon boven op de koek en strooi er de bieslook over.
Dien direct uit de pan op, bijvoorbeeld met roggebrood.
									Giet al het vet uit de pan, vang het op en droog de pan met keukenpapier.
Voeg in een mengbeker het meel en het zout samen met de eieren en de melk.
Doe ongeveer 1 eetlepel van het vet terug in de pan en giet daar het eiermengsel bij.
Laat de eieren tot een stevige pap opstijven bij matige hitte. Af en toe moet er een beetje in worden geprikt, zodat het nog vloeibare mengsel naar beneden kan lopen.
Als de massa bijna stijf is, leg dan de plakjes bacon boven op de koek en strooi er de bieslook over.
Dien direct uit de pan op, bijvoorbeeld met roggebrood.
                    