KookJij

Eendenbouten Slow Cook

Een heerlijk eendenbouten slow cook recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 600 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Kennissen uit Opio (Fr)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenbouten Slow Cook te bereiden

1). Verdeel de helft van de kruiden / smaakmakers over de bodem van de schotel / ovenblik.
2). Vlei hierop de eendenbouten.
3). Bestrooi de eendenbouten met de andere helft van de kruiden / smaakmakers.
4). Zet het geheel onder de uitgekozen olie.
5). Zet de schotel / ovenblik in de oven en laat het daar 8 uren staan.
6). Voor een kleurtje cq een korstje de bouten kort voor het opdienen even opbakken in boter of vet.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN MET bv linzen (koken met ui, knoflook, laurierblaadjes, kruidnagel; vervolgens afgieten en dressen met mooie olijfolie en balsamico) en sla, of met een cassoulet van/met witte bonen, enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ELLEN Cremers

ELLEN Cremers zegt:
welke kerntemperatuur moeten dr poten bereiken om ze gaar te kunnen noemen??
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Fendy Hansen, Ja,de eendenbouten gaan 8 uur de oven in op 85 graden Celsius. Als je de borsten wilt gebruiken gaan ze een uurtje korter.
Jan A.
Fendy Hansen

Fendy Hansen zegt:
Hallo Jan,
vraagje, moeten de eendenbouten 8 uur in de oven op 85°C en kun je het ook met eendenborst maken :? Groetjes Fendy