KookJij

Eendenborst met Compôte van Zwarte Bessen

Een heerlijk eendenborst met compôte van zwarte bessen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1500 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborst met Compôte van Zwarte Bessen te bereiden

1).Breng de ingredienten voor de marinade aan de kook.
2).Daarna goed laten afkoelen.
3).Doe de eendenborsten en de marinade bij elkaar in een waterdichte plastic zak en bind zodanig dicht dat alle lucht uit de zak is geperst.
4).De eend in de marinade gaat minimaal 12 uur en beter nog 24 uur in de koelkast.
5).Haal de eend 1 uur voor de verwerking uit de koeling om op kamertemperatuur te komen.
6).Dep de borsten goed droog met keukenpapier.
7).In een middelmatig hete pan zonder vet de borsten op de vette kant leggen en 10 minuten laten uitbakken.
8).Daarna nog eens 5 minuten op de vlees kant laten braden.
9).De eendeborsten uit de pan halen en in alu-folie verpakken en minstens20 minuten laten rusten.
10).Ondertussen 150 cc marinade vocht verwarmen met de confiture (van zwarte bessen of bosbessen).
11).De marinade-confiture opmonteren met de roomboter en op het laatst de zwarte bessen er bij doen.
12).Met een vlijmscherp mes de eendenborsten in dunne plakjes snijden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Verdeel de plakjes eendenborst over de bordjes en kwaddel er een paar lepels "compôte" over.
Verfraai en veredel met een krul eendenlever pâté.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst