KookJij

Eendenborst met Bosbessen

Een heerlijk eendenborst met bosbessen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborst met Bosbessen te bereiden

1).Snij een ruitjespatroon in het vet op de eendenborsten, zonder het vlees te raken.
2).Smeer de borsten goed in met een mix van het zout en de piment en piqueer elke halve borst met 4 kruidnagels. Leg de eend voorlopig even apart.
3).Zet de plakjes aardappel op het vuur en kook ze beetgaar in een minuut of 10 - 12. Laat ze uitstomen.
4).Verhit een grote anti aanbak koekenpan op matig hoog vuur zonder vet en leg de borsten van de eend er in op de vette kant en laat 8 minuten bakken. Zet het vuur hoog en laat nog eens 4 minuten bakken. Draai de borsten dan om, draai het vuur een stuk lager en laat nog eens 8 minuten bakken op de vleeskant. De borsten zijn gebruiksklaar en moeten nu afgedekt met alufolie 15 minuten volledig met rust worden gelaten.
5).Doe 375 cc wijn in een flinke pan en kook die in tot ongeveer 150 - 175 cc over is gebleven. Voeg dan de démi-glace toe en de bosbessen en kook het vocht weer in voor ongeveer de helft.
6).Zet de staafmixer in de pan met bosbessen en maak een homogene brij. Breng op smaak met peper en zout en breng een prettige zuur-zoet-balans aan in de saus met behulp van de balsamico azijn en de honing.
7).Bak de schijfjes aardappel in het eendenvet bruin aan beide zijden en voeg dan de knoflook toe en laat die als het ware wegsmelten in de aardappelpreu.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Verdeel de borsten over de voorverwarmde borden, schep de saus er over en leg er een lepel gebakken aardappeltjes met knoflook naast en bestrooi het geheel met de platte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst