KookJij

Dronken Kip

Een heerlijk dronken kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: knipsel uit een oude kookmap
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dronken Kip te bereiden

1. De kipfilets kruiden met zout en peper.
2. De rozemarijn mengen met de olie en de filets hiermee heel goed inwrijven met een keukenkwastje.
3.De kipfilets grillen of op de bbq grillen.
4. Ananas afgieten en droogdeppen met keukenpapier
5. De tomaten inkruisen, in kokend water dompelen, ontvellen, zaadjes en het teveel aan vocht verwijderen en in stukjes snijden.
6. Ananasschijven in stukken snijden.
7. Peterselie en tomaten en ananas met de roomboter in een pan doen en zachtjes de boter laten smelten, niet bruinen.
8.Champagne of cognac toevoegen en het geheel zachtjes wat laten pruttelen
9. Als de kip gaar en gebruind is, de filets op de verwarmde schaal leggen en de champagnesaus met ananas/ tomaten/peterselie er overheen gieten.
Direct opdienen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Wil je geen sterke drank gebruiken, probeer de saus dan met een scheut sinaasappelsap, alleen klopt de benaming niet meer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst