KookJij

Driekoningenkoek

Een heerlijk driekoningenkoek recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Driekoningenkoek te bereiden

Maal de amandelen tot poeder. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Voeg suiker, boter, 1 ei, vanillezaad en rum toe aan de amandelen en draai het in de keukenmachine tot een massa. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol met een deegroller op een met bloem bestoven aanrecht 4 plakjes bladerdeeg tot een ronde lap (circa 28 cm doorsnede). Leg deze in de taartvorm en bak hem 10 minuten zonder vulling. Rol nu een iets grotere cirkel van de overige plakjes baderdeeg. Neem de taart uit de oven en besmeer met het amandelmengsel. Verstop de boon of het figuurtje in het mengsel. Leg er losjes de tweede lap bladerdeeg over. Splits 1 ei en bestrijk de bovenkant met het eigeel. Snijd met de punt van een mes een patroontje van bijvoorbeeld een ster in het deeg. Bak de koek in 30 minuten gaar.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst