KookJij

Dagschotel: varkenshaasje met een verrassing van groenten geserveerd met aardappelpuree gorgonzola

Een heerlijk dagschotel: varkenshaasje met een verrassing van groenten geserveerd met aardappelpuree gorgonzola recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: varkenshaasje met een verrassing van groenten geserveerd met aardappelpuree gorgonzola te bereiden

Kook de aardapellen beetgaar, pureer en meng met peper, zonnebloemolie en in stukjes gesneden gorgonzola.
Doe deze bereiding in een schaal strooi er wat chapelure over en enkele druppels vloeibare boter.
Zet onder de grill en laat mooi bruinen.
Tomaten even aanbakken in boter en kruiden met peper en zout.
Witloof even aanbakken evenzeer kruiden met peper en zout.
Ajuin aanstoven en kruiden met peper en zout.
Snijd het varkenshaasje in mooie schijven en besmeer met de pesto, bak deze enkele minuten rosé aan aan beiden kanten.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Fijn om te horen Jeannine laat het smaken. Groetjes Hilde
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
En zo geraakt mijn favorieten 'blad' leeg, weer een gerechtje om bij te houden, dank je Hilde
Anna

Anna zegt:
Jazeker wel! Al vind ik niet ALLES even lekker:p Maar een varkenshaasje behoort toch tot mijn favoriete vleessoort;):D
derbyke

derbyke zegt:
Haha, jij lust wel alles geloof ik :);):p
Anna

Anna zegt:
Echt een gerechtje voor mij! :D;):)