KookJij

Recept voor Dagschotel: gevuld tomaatje op een bedje van wilde rijst met kalkoenschnitzel

Een heerlijk dagschotel: gevuld tomaatje op een bedje van wilde rijst met kalkoenschnitzel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Fijnproever & Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 gr. Bak de kalkoenschnitzel mooi goud bruin aan +/- 20 min af en toe omdraaien. De laatste 10 min de gevulde tomaat mee in de oven zetten.
Witloof halveren een deel heel fijn snijden de andere helft iets grover snijden.
Appel in vier snijden en het klohuis verwijderen, 2 stukjes appel zeer fijn snijden de andere twee iets grover snijden.
Snij het hoedje van de tomaten af en hol uit.
De fijn gesneden appel en witloof even opstoven in de olijfolie en goed kruiden, vul hier de tomaat mee, het hoedje omdraaien en op de gevulde tomaat zetten en evenzeer wat van de mengeling erop.
Zet in een vuurvaste schotel.
Rijst beetgaar koken en afgieten.
De grover gesneden witloof en appel even zeer kruiden en opstoven, voeg de rijst toe.
Serveer alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
De overschot van de rijst met appel en witloof gaan we morgen een omeletje van maken, ben benieuwd hoe dat gaat smaken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Jeannine, welkom terug;-) inderdaad Kookjij heeft een nieuwe facelift gekregen prachtig hé is een beetje wennen in het begin. Maar een kooksite om fier op te zijn. Erwin heeft je al ingelicht ivm met mijn rechter pootje, dus dat wil zeggen de vorige ingreep was niet gelukt en zal nu moeten wachten tot de polsbreuk helemaal genezen is. Maar het komt allemaal wel goed :-) Groetjes van ons 3tjes ;-) :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Anna ik word heerlijk verwend op alle gebied. Maar had toch liever iets om handen, voel me zo nutteloos :-(
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Sorry Hilde voor het storen, maar ik heb het reeds gevonden, gewoon van met een ander programma te werken de laatste tijd.
Groetjes Jeannine.

P.S. wat lees ik, je voelt je nutteloos, gaat de revalidatie goed ??
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Hoi Hilde, Ik ben weer bijna terug op post.
Vanaf vrijdag zit mijn tijdelijke job erop. Ik zie dat de site van KOOK JIJ helemaal aangepast is, ik heb een klein probleem, waar vind ik mijn favorieten terug, en hoe stuur ik mijn recept door ??
Ik zal dat allemaal wel vinden, maar het is gemakkelijker het te vragen.
Dank bij voorbaat voor je hulp.
Groetjes Jeannine
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Een 10 voor Fijnproever :-)