Recept
« Terug naar recepten
					
						Crêpes  gevuld met ijs en aardbeien jam 
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Crêpes gevuld met ijs en aardbeien jam
Een heerlijk crêpes  gevuld met ijs en aardbeien jam  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Crêpes gevuld met ijs en aardbeien jam te bereiden
 Zeef de bloem met het zout in een kom en voeg de suiker toe.
Klop de eieren er geleidelijk door, dan de melk om een glad beslag te krijgen Smelt de boter, even laten afkoelen dan door het beslag kloppen.
Verhit de olie, bak de flensjes aan de beide kanten goudgeel.
Laat ze afkoelen. Leg op elke crêpe een bolletje ijs en een theelepeltje aardbeienjam.
En rol ze zo strak mogelijk op.
Wikkel ze elk apart in plastic folie en leg ze in de vriezer tot gebruik.
Sla intussen de slagroom en de suiker naar smaak stijf. Als u de crêpes gaat gebruiken haal de folie er af. Verwarm de crêpes in de koekenpan met een klein klontje boter op een heel laag vuurtje zodat het ijs niet smelt.
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan.
Verdeel de crêpes over de borden garneer de slagroom er op heen en strooi de geroosterde amandelen er over.
 
 
									Klop de eieren er geleidelijk door, dan de melk om een glad beslag te krijgen Smelt de boter, even laten afkoelen dan door het beslag kloppen.
Verhit de olie, bak de flensjes aan de beide kanten goudgeel.
Laat ze afkoelen. Leg op elke crêpe een bolletje ijs en een theelepeltje aardbeienjam.
En rol ze zo strak mogelijk op.
Wikkel ze elk apart in plastic folie en leg ze in de vriezer tot gebruik.
Sla intussen de slagroom en de suiker naar smaak stijf. Als u de crêpes gaat gebruiken haal de folie er af. Verwarm de crêpes in de koekenpan met een klein klontje boter op een heel laag vuurtje zodat het ijs niet smelt.
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan.
Verdeel de crêpes over de borden garneer de slagroom er op heen en strooi de geroosterde amandelen er over.
                    