KookJij

Citroenspaghetti met Garnalen

Een lekker fris lunchgerecht en eens een keer zonder tomaten!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroenspaghetti met Garnalen te bereiden

  1. Kook de spaghetti al dente volgens de regels; laat uitlekken en roer los met een scheutje olie.
  2. Verhit in een bakpan de olie en fruit daarin aan de ui, de lombok en de knoflook. Als de ui glazig wordt, dan de zeste en het citroen sap er bij doen.
  3. Spaghetti en room samenvoegen en goed doorroeren. Dan de uienmassa er bij en goed doorroeren.
  4. Vervolgens de garnalen door de massa roeren. Klaar wanneer de garnalen mooi roze zijn geworden.
  5. Maak af op smaak met zeezout en peper (wees voorzichtig met zout, de kaas is al zout).
  6. Schep op de borden en strooi flink kaas over de pasta.
  7. Garneren met gesnipperde peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Lijkt mij ook. Wel belangrijk dan om de pompoenspaghetti al dente te houden.
Jan A.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heb hier nog enkele spaghettipompoenen liggen en dan met scampi's lijkt me ook wel lekker. Een van deze dagen eens maken en posten natuurlijk ;-) Groetjes Hilde