KookJij

Chocopasta

Een heerlijk chocopasta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocopasta te bereiden

Bereiding bruine chocopasta:

- klop de eieren op een matig vuur m/suiker & koffie op tot een gebonden sabayon

- snijd de chocolade in stukken en roer hem door het mengsel tot hij gesmolten is

- doe hetzelfde m/d boter



Bereiding witte chocopasta:

- boter opkloppen

- de chocolade verwarmt (au-bain-marie tot 32°C) toevoegen

- olie toevoegen & alles samen opkloppen

Tips:
- doe bij de witte chocopasta nooit suiker, er zit al genoeg suiker i/d witte chocolade

- in bruine chocolade zit cacao & cacaoboter & in witte chocolade niet

- zelfgemaakte chocopasta bewaar je na gebruik best i/d koelkast, vermits er geen bewaarmiddelen inzitten


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dieter

dieter zegt:
In witte chocolade zit er eigenlijk wel cacaoboter! Bij het pletten van de cacaoboon bekom je (net als bij het pletten van gelijk welke noot of boon) cacaoboter en cacoapasta.
Voor witte chocolade wordt er inderdaad enkel cacaoboter gebruikt, samen met melkpoeder en suiker, vandaar de min of meer gele kleur van witte chocolade...

groeten dieter
christophe

christophe zegt:
MMM LEKKER
miep

miep zegt:
zeer lekker
nele karsak

nele karsak zegt:
zeer lekkere chocopasta
nele karsak

nele karsak zegt:
zeer lekker
isabel

isabel zegt:
ga ik zeker proberen:)
wim buyle

wim buyle zegt:
zeer lekker