KookJij

Chocoladecakjes voor Pasen

Een heerlijk chocoladecakjes voor pasen recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: cupcakes - P. Klein 080412
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladecakjes voor Pasen te bereiden

Verwarm de oven voor tot 170°C.
Bekleed een muffinvorm voor 12 muffins met papieren bakvormpjes.
Klop de eieren met de suiker in een kom romig.
Meng in een kleine kom de karnemelk met de vanille.
Meng bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom.
Voeg de natte ingrediënten toe, de eieren en de karnemelk afwisselend.
Roer de gesmolten boter erdoor, dan de stukjes chocolade en de creme fraiche.
Vul de bakvormpjes voor 3/4.
Bak ze 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de cakejes terugveren als je er met een vinger lichtjes op drukt.
Haal ze uit de muffinvorm en laat afkoelen op een rooster.

Voor het glazuur:
Smeer gelijkmatig 1 theelepel Nutella over elk cakeje.
Decoreer met mini-eitjes of gekleurde suiker (of iets anders, wat je maar leuk vindt).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst