KookJij

Chocolade Surprise zwarte pieten

Een heerlijk chocolade surprise zwarte pieten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade Surprise zwarte pieten te bereiden

Blaas de ballonnen op en leg er een knoop in. Smelt de chocolade au bain marie. Doe de hagelslag in een grote kom. Doop 4 ballonnen in de chocolade, zodat 3/4 van elke ballon bedekt is met chocolade. Laat de chocolade op een koele plaats hard worden, liefst buiten de koelkast. Doop de andere 4 ballonnen in de chocolade zodat 1/4 van elke ballon bedekt is met chocolade. Haal ze direct door de hagelslag. Laat de chocolade op een koele plaats hard worden. Prik de ballonnen door en trek de ballonresten voorzichtig van de chocolade. Doe de verrassing in de grootste chocoladevorm en dek de opening af met de kleine vorm. Plak de helften met gesmolten chocolade aan elkaar. Maak van marsepein ogen, neus en mond en plak het met gesmolten chocolade op het gezicht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

demy

demy zegt:
Super leuk bedacht, ik ga het proberen als surprise voor m'n broer :)
Mandy

Mandy zegt:
Wat een gedoe! Het is een heel leuk idee maar niet uitvoerbaar zonder geklieder, knappende ballonnen en een hele vieze keuken! Je bent veel geld kwijt aan chocolade, marsepein en goede ballonnen en je houdt misschien 1 of 2 pietjes over. 1 keer, nooit weer.
Demi

Demi zegt:
Eventuele variant hierop: Met een hartvormige ballon, ik ga het proberen voor de verjaardag van m'n vriendje!
mirjam

mirjam zegt:
Nadat ik er zelf uitzag als zwarte piet, de eerste 2 knapten dus, ontdekt waar het aanligt.
De chocomassa al aflaten koelen en vooral zorgen dat alles wat je gebruikt of waar de ballon tegen aan kan komen dezelfde temperatuur heeft. Bij het minste geringste temp.verschil knapt hij.
Succes!
Nienke

Nienke zegt:
Geweldig idee!! En nu zit de keuken van het plafon tot de vloer onder met chocola, er zijn namelijk 2 ballonnen geklapt..:p
Bij de laatste ballonnen is het wel gelukt.. we hebben er nog een doktershandschoen bij gedaan zodat je een hanekam kan maken!

groetjes
liset

liset zegt:
Een gewone stevige ballon gebruiken kan ook.
Ik heb de chocolade met een kwastje over de ballon gesmeerd, dan knapt de ballon ook niet.
janice

janice zegt:
Een waterballon zou sowieso moeten lukken, ik denk dat je deze beter juist niet in de vriezer kan leggen, maar wel 'koud' water gebruikten. Dit neemt de warmte makkelijker op dan de ballon!
Overigens weet ik uit ervaring dat chocolade nog 'vloeibaar' is wanneer het echt al wel helemaal afgekoeld is en kan ik me niet voorstellen dat de ballon dan ook nog knapt...
Niet te hard opblazen, beetje goede ballonnen gebruiken, goed geduld hebben met het laten afkoelen en evt. nog een tweede laagje eromheen doen zodat t een iets dikkere laag wordt en de chocolade iets steviger vast zit en dan gewoon nog een keer proberen...
ik durf het wel aan :D
alleen nog even ballonnen kopen ;)
Shiba

Shiba zegt:
Iris, hoe wil je die ronde vaas nou weer uit de chocoladebol krijgen?Het beste is om een half ronde (liefst metalen, die koelt het snelste af) kom te nemen en de gesmolten chocola daarin te gieten. Zorgen dat de wand overal bedekt. De overtollige chocola eruit gieten en de kom blijven bewegen tot de chocola min of meer gestold is, gaat vrij snel. Dan in de koelkast verder laten opharden. De chocola krimpt iets en kan dan uit de vorm gehaald worden. Hoe groter de kom is, des te moeilijker is het de chocolade halve bol er in z'n geheel uit te krijgen. Ik denk dat de problemen met de marsepeinen ogen en de mond veel minder groot zijn dan met het heelhouden van de chocola!
iris

iris zegt:
Je kunt de chocolade het beste niet over een ballon heen gieten want die knapt natuurlijk. Als je nou een ronde vaas hebt en het daar over heen giet!! geloof mij het werkt!!!
valerie

valerie zegt:

Sanne, is het gelukt, want dan wil ik dat ook zo gaan proberen !!

:D
Sanne

Sanne zegt:
Is het geen idee om dan een waterballon te gebruiken? En deze van te voren even in de vriezer te leggen? Dit, zodat de ballon niet knapt? Ik ga het eens proberen! Als het lukt laat ik het weten! vind het zo een leuk idee! Groetjes
Ps. Natuurlijk een klein gaatje prikken bij het verwijderen van het water ;)
pindanootje

pindanootje zegt:
als ik dit allemaal lees,kan je er beter niet aan beginnen.Springen echt alle ballonen kapot is ze in contact komen met de chocolade of heb je er een trukje voor?
Groetjes Cindy ;)
roode

roode zegt:
:D leuk
Maya

Maya zegt:
Ook bij mij is het echt een drama geworden. de hele keuken vol chocolade, ik vond het idee van een ballon in warme chocola doen al een beetje 'gevaarlijk' maar het klonk zo lekker.
Ik ben echt benieuwd hoe het jullie is gelukt, want bij mij knapten ze al voordat ze helemaal onder gedompeld waren. En ik had de chocola al laten afkoelen.
Maar ik ga nu dan nog maar even iets anders verzinnen voor morgen. En hopen dat het nog een beetje uit mijn haar gaat:p
riekelt

riekelt zegt:
leikt me wel lekker:p:D:(:o:?:)