KookJij

Chocolade - rum mousse

Een heerlijk chocolade - rum mousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Ronny Henri Szostek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade - rum mousse te bereiden

Smelt de chocolade au bain marie (zie kooktips) en laat de gesmolten chocolade dan in een koud water bad afkoelen. Roer de eidooers, de rum en de suiker door de chocolade. Klop de eiwitten op met ee snuifje zout tot er fijne pieken onstaan. Meng voorzichtig één eetlepel van de opgeklopte eiwitten onder de chocolademengsel totdat het volledig is vermengd en meng dan voorzichtig de rest van de eiwitten onder de chocolademengsel. Doe de chocolademousse in glazen, kopjes of kommetjes naar keuze en laat minstens 4 uren opstijven in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sraar

Sraar zegt:
Vreemd vond dit recept via ontbijt lunch, dit is toch meer een nagerecht?!?!?!
Jasmijn

Jasmijn zegt:
Hoi, ik ben Jasmijn en ik ben 9 jaar;) Me vader gaat me leren koken en ik wil graag dit maken, dit lijkt me lekker :D:D
anna

anna zegt:
echt zooo lekker!!! wel een vetbommetje.. maralaa..;)
sanne

sanne zegt:
hallo ik vindt het er erg lekker uizien en ik vindt het leuk om even in de keuken te staan en iets lekkers klaar te maken.en voooral met pasen want dat vindt mijn vader broer en moeder altijd een leuk feest en ook. ik ga het binnenkort klaarmaken en dan zal ik wel even mailen hoe het smaakte.
groetjes sanne!!!
jill

jill zegt:
ik zou dit zeker wel eens willen klaar maken voor me mama papa zus broer en ik xxxxx lol ;):p:p;)