Recept
« Terug naar recepten
					
						Chocolade-notenparfaithartjes met warme frambozens
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Chocolade-notenparfaithartjes met warme frambozens
Een heerlijk chocolade-notenparfaithartjes met warme frambozens recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									sandstorms-kookboek.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Chocolade-notenparfaithartjes met warme frambozens te bereiden
 Breng voor de parfait de melk met de helft van de room en 20 gram suiker aan de kook en neem de pan van het vuur. Klop de eidooiers met rest van de suiker en het zout schuimig. Giet de saus terug in de steelpan en laat hem, onder constant roeren, binden.  Het mengsel mag niet koken. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie en roer met de noten en de vanillesuiker door de custard. Klop de overgebleven room stijf en schep erdoor. Giet de massa in 8 holtes van de vorm, strijk de bovenkant glad en zet 1 nacht in de vriezer. Verwarm voor de saus de jam met de likeur en 1 eetlepel water en druk door een zeef. Keer de parfaits op, lepel er warme saus bij en garneer met de frambozen.
 
 
 
									
                    