KookJij

Chocolade Cake met Chocolade Glazuur

Een heerlijk chocolade cake met chocolade glazuur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6-12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade Cake met Chocolade Glazuur te bereiden

*Oven op 175 - 180 graden Celsius instellen
*springvorm goed beboteren
*Chocolade voor de cake laten smelten (au bain Marie of in
de magnetron).Van vuur of uit de magnetron halen en iets terigkoelen onder roeren.Dan apart zetten en zo nu en dan even in roeren
*Klop de suiker - dwz alle suiker minus 1 eetlepel - door de boter (die op kamertemperatuur moet zijn) met een mixer of in de keukenmachine tot je een schuimig bleek mengsel krijgt.
*klop de eidooiers één voor één door dit botersuiker-
mengsel en wacht tot ze goed zijn opgenomen.
*Vervolgens de eiwitten in een volledig vetvrije kom kloppen met het mespuntje zout tot we smeuige pieken krijgen.Dan de apart gehouden eetlepel suiker edoor kloppen en blijven kloppen tot we mooie stijve peiken krijgen.
*Nu achtereenvolgen de gesmolten chocolade,het amandelmeel en amandelextract door het boter-
suiker-mengsel vouwen (NIET KLOPPEN!)
*Dan 1/4 van het eiwit door het botermengsel vouwen en daarna nogeens een kwart van het eiwit door de massa vouwen.
*Dan eerst het overgebleven eiwit in 3 porties verdelen en vervolgens door elke portie 1 /3 van de cake bloem vouwen,
*Vervolgens elke cake bloem massa apart door het chocolade-botermengsel vouwen
*De totale cake massa wordt voorzichtig in de springvorm gedaan.Dit gaat op het middenrek van de voorverwarmde
oven en dan 25 minuten gebakken.Wanneer we nu een breinaald in het centrum steken komt hij er practisch schoon uit en de
Cake mag ook niet droog zijn (pas dus op voor te lange laten bakken)
*We laten dan de cake buiten de oven een half uur koelen en halen hem vervolgens uit de springvorm om volledig af te koelen in ± 2 uur.
*Tegen de tijd dat de cake is afgekoeld gaan we beginnen met de bereiding van de CHOCOLADE-BOTERGLZUUR
*We smelten daartoe de chocolade met de eetlepel rum en vervolgens roeren we de boter van het vuur af er door.We blijven verder rustig doorroeren totdat de glazuur-massa volledig is afgekoeld en een smeerbaar mengsel is geworden.
*We smeren dan de cake van boven en op de zijkanten in met het choco-glazuur en koelen in een gesloten doos o.i.d.
de chocolade cake tot we hem nodig hebbenj

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*VRAAG:Waarom VOUWEN en niet KLOPPEN.
--->Met enige moeite hebben we door het kloppen "luchtige"
recept-componenten gekregen,nl het botersuiker-schuim en het eiwit-schuim.Wanneer we nu de diverse ingredienten hierin gaan kloppen,slaan we als het ware de lucht eruit.Dus niet slaan en/of kloppen,maar wel vastberaden vouwen,zodat de componenten voorzichtig gemengd worden met behoud van "luchtigheid".
*Een optie is om de choco-cake enigszins op te waarderen:
->snijd de cake in meerder plakken
->smeer tussen de plakken cake kersen-jam of abrikozen-
jam
->bouw de chocotaart weer op en versier bv met geconfijte
kersjes
->serveer met een dotje room

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst