KookJij

Champignon-aardappelschotel

Een heerlijk champignon-aardappelschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignon-aardappelschotel te bereiden

Snij 600 gram krielaardappeltjes en 250 gram kastanjechampignons in kwarten. Bak de krielaardappeltjes en de kastanjechampignons even aan in de hete olie tot de aardappeltjes goudbruin zijn. Laat het nog even op laag vuur staan terwijl je de kaassaus maakt. Smelt hiervoor in een steelpan 30 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 30 gram bloem toe. Giet er beetje bij beetje 500 ml melk bij. Blijf goed roeren want anders krijg je klonten. Voeg 1 verkruimeld blokje groentenbouillon toe. Haal de pan van het vuur en roer er 100 gram geraspte kaas door. Doe de aardappels en champignons in een ovenschaal en giet hierover de kaassaus. Strooi er nog wat geraspte kaas over. Zet de ovensschaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

netty

netty zegt:
Ga het morgen uit proberen, lijkt me erg lekker:p