KookJij

Carpaccio van Sint-jakobsschelpen

Een heerlijk carpaccio van sint-jakobsschelpen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio van Sint-jakobsschelpen te bereiden

Het vlees uit de sint-jakobsschelpen halen, de vliesjes en het oranje koraal verwijderen en de nootjes in dunne, ronde plakjes snijden. De schijfjes kort marineren in een mengsel van olijfolie en aceto balsamico. De raketsla in fijne reepjes snijden. De plakjes sint-jakobsschelpen over vier borden verdelen en kruiden met zout en zwarte peper uit de molen. De raketsla toevoegen en een dun straaltje olijfolie rond de kompositie gieten. De borden afdekken met plasticfolie en koud wegzetten.
Bereiding
Ondertussen met een speciaal mesje knikkers uit een flinke wortel steken. Deze beetgaar koken en verfrissen onder koud water.
Presentatie
De borden versieren met wortelballetjes en het voorgerecht opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst