KookJij

Carpaccio van rode biet met appel

Een heerlijk carpaccio van rode biet met appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: www.solo.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio van rode biet met appel te bereiden

Schil de rode bieten (indien niet voorgekookt: gedurende ca. 40 minuten in water met laurierblaadjes laten koken). Snij de bieten vervolgens in zo fijn mogelijke sneetjes. Bedek de borden volledig met deze sneetjes.
Snij de appelen in kwartjes. Verwijder het klokhuis. Snij de kwartjes vervolgens in zeer fijne plakjes.
Pers de citroen. Besprenkel de plakjes appel met het versgeperste sap. Peper naar smaak.
Plaats deze gekruide appelplakjes in het midden van de bietencarpaccio. Besprenkel het geheel met een scheutje notenolie.
Werk ten slotte af door wat walnoten over het geheel te strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst