Recept
« Terug naar recepten
					
						Carpaccio van Ossenworst
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Carpaccio van Ossenworst
Een heerlijk carpaccio van ossenworst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									we4you2
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Carpaccio van Ossenworst te bereiden
Rol de ossenworst zeer stevig in plasticfolie en leg deze 1 uur in de diepvries (opdat hij zich dun laat snijden). Snipper de parmezaanse kaas met een scherp mes in schilfers en bewaar deze in een afgedekte kunststof doos in de koelkast. Was de diverse soorten sla en dep ze droog. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan lichtbruin en snijd de basilicumblaadjes zeer fijn. Roer voor de dressing de azijn en de olijfolie door elkaar, roer het basilicum en de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Leg een bed van sla op een groot plat bord. Snijd de ossenworst in zeer dunne plakken en leg deze in een krans erop. Bestrijk het vlees met de dressing en bestrooi ten slotte met de pijnboompitten en de parmezaanse kaas 
									
                    
nietje zegt:
Zo kan je iemand echt eens trakteren.
(je erchste vijand)
:(