KookJij

Carpaccio van asperges

Een heerlijk carpaccio van asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio van asperges te bereiden

▼ Was de groenten en snijd het houtige gedeelte weg.
▼Op zacht vuur de groenten in kokend water leggen.
▼Vuur temperen dat het tegen de kook aan blijft, schepje suiker erbij en 20 à 30 min. laten garen.
▼De asperges laten uitlekken en met een scherp mes over de lengte in zo dun mogelijke plakjes snijden.
▼Verdeel de groenten over de borden.
☻Pistache-dressing:
☻Mayo los roeren met honing en 2 eetl gehakte
pistachenoten.
☻Doe de dressing naast de asperges en druppel wat
olijfolie, fijngehakte pistachenootjes en zeezout over het gerecht.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Er is knoflook-mayonaise te koop en dat kan men óók goed gebruiken om de dressing te bereiden.
De carpaccio moet direct opgediend worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst