KookJij

Canard orange

Een heerlijk canard orange recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Canard orange te bereiden

Schaaf met een dunschiller de oranje schil van 1 sinaasappel en snijd de schil in reepjes. Pers de vrucht samen met nog 2 andere sinaasappels uit. Snijd de overgebleven sinaasappel in schijfjes.
Breng de reepjes, het sap en de fond aan de kook. Laat in ca. 15 min. tot de helft inkoken.
Maak met een scherp mes kruislings sneetjes in het vet van de eendenborst. Stamp de peperkorrels in de vijzel of schone theedoek. Bestrooi de eendenborst met de peper en wat zout.
Verhit een koekenpan en bak de eendenborst met de vetkant naar beneden 5 min. op laag vuur zonder te keren. Giet het gesmolten vet af en bak de eendenborst nog 2 min. op dezelfde kant. Keer om, draai het vuur lager en bak nog 4 min.
Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer de aanbaksels los met de cognac. Voeg de sinaasappelschijfjes toe en laat op hoog vuur in ca. 4 min. een beetje bruin worden. Schenk de sinaasappelsaus erbij en draai het vuur laag. Snijd de eendenborst in plakken en verdeel over 8 borden. Leg 2 schijfjes sinaasappel op de eend en schep de saus erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bengel6300

bengel6300 zegt:
Jaja het wild komt er terug aan, lekker voor de feestdagen dat is een zeer lekker receptje :)