KookJij

Brood met zonnepitten en pijnboompitten

Een heerlijk brood met zonnepitten en pijnboompitten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: ... personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brood met zonnepitten en pijnboompitten te bereiden

Eenvoudig,alles in de bakvorm doen en laat de broodautomaat nu zijn werk maar doen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tfvdbos

tfvdbos zegt:
Ja, ik ben nu bijna 57, altijd gewerkt en nu ben ik pas geleden huisvrouw geworden. Ik moet nog heel veel leren. Maar erg leuk!
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Tfvdbos , niemand is een nul in de keuken.Iedereen moet het leren met vallen en opstaan , zo zijn wij ook begonnen.De aanhouder wint.Groetjes van ons 3 :);):p
tfvdbos

tfvdbos zegt:
Bedankt voor je reactie, Koos. Ik heb een broodbakmachine, omdat ik een nul ben in de keuken. Voor mij dus een enorme uitvinding.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Koos , jij kunt ons misschien teen en tander leren als warme bakker.Ik ben wel interesse in uw bakkunst.Groetjes van ons 3 :);):p
koos

koos zegt:
reactie op- tfvdbos, ik gebruik geen machine, en maak alles met de hand wat ik er ook in doe heb nergens last ook niet met zuurdesems die ik veel maakt, ik gebuikt rotanmanden om in te rijzen en haal de hensels er van af. ik koop mijn bloem of meel bij de molen aolus in vlaardingen en gebruik geen mixen die maak ik zelf, ik ben warme bakker al heel lang, ik zag toevallig je oproep en moest even reageren. groetjes koos.
tfvdbos

tfvdbos zegt:
Ik gebruik broodmix van Atkins Advantage. Zonder eigen toevoegingen een mooi brood, met toevoegingen zakt ie in. Ligt dus echt niet aan de machine.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Tfdbos,mag ik vragen welk merk van bloem je gebruikt,zou het daar mischien aan liggen.Heb net een ander recept van brood gepost en alles verliep goed.Groetjes,Derbyke&Hilde;)
tfvdbos

tfvdbos zegt:
Zolang ik niks toevoeg, zijn de broden prachtig.
Ik dacht, dat het zoiets simpels was als te vochtig of te droog.
Maar goed, ook deze moeilijk te snijden, maar heerlijk van smaak.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Tfvdbos,ik vind het raar laat jij je brood genoeg afkoelen.Of sluit het deksel niet goed af,bak al verschillende jaren zonder problemen.Heb zelf vandaag nog een brood gebakken,zal een van dees gepost worden en zonder problemen.Ik zou zeggen geef de moed niet op en blijven proberen.Groetjes,Derbyke&Hilde;)
tfvdbos

tfvdbos zegt:
Helaas, weer mislukt (wel te eten). Onder de bovenkant zit veel lucht. Heel vervelend te snijden. Hij is nog warm, dus of de olie goed is gegaa, weet ik straks pas.
Ik vraag me af vanwaar die lucht, door te nat, te droog?
Zijn er hier broodexperts?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Tfvdbos,ik doe altijd een beetje meer water bij en een goede scheut olijfolie probeer maar veel succes en laat maar iets weten.En bedankt voor de reactie,groetjes Derbyke&Hilde;)
tfvdbos

tfvdbos zegt:
Lekkerrecept. Ik heb echter slechte ervaring met ingrediënten bijgooien. Het brood rijst hoger dan normaal enzakt in naar normale proportie met een lege 'punt'. Heel lastig te snijden. Weet iemand wat ik verkeerd doe? Meer water misschien als je toevoegt?