KookJij

Broccolipuree met saucijsjes

Een heerlijk broccolipuree met saucijsjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ramon Beuk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccolipuree met saucijsjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de krieltjes met een beetje olie en breng ze op smaak met zout en peper. Verdeel ze over een ovenplaat en plaats deze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Bak ondertussen de worstjes aan in een mengsel van olie en boter. Voeg 1 teentje fijngehakte knoflook, 1 gesnipperd sjalotje en de tomatenpuree toe. Blus af met 1 deciliter bouillon en laat de worstjes op laag vuur garen. Blancheer ondertussen de in roosjes gesneden broccoli 2 minuten in kokend water. Fruit het andere gesnipperde sjalotje met de overgebleven fijngehakte knoflook en voeg de broccoli toe. Blus af met de room en de overgebleven bouillon en laat het vocht inkoken tot een dikke saus. Pureer het mengsel met de staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper. Maak midden op een diep bord een hoopje van de puree. Verdeel de krieltjes en leg een in plakken gesneden worstje eromheen. Druppel wat saus over de worstjes en krieltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst