Recept
« Terug naar recepten
					
						Bretonse eierkoek met chocolade
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bretonse eierkoek met chocolade
Een heerlijk bretonse eierkoek met chocolade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									nvt personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									keukenmontages.com
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bretonse eierkoek met chocolade te bereiden
Voeg aan de dooiers de suiker toe. Klop dit tot een wit geheel (10 minuten). Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout in een kom. Meng de boter door het eimengsel. Voeg de bloem, de chocolade en abrikozenlikeur toe en maak er een geheel van. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht. Schep hierop het deeg en druk dit plat door er een tweede laag bakpapier op te leggen. Gebruik eventueel de deegroller. Leg het deeg 10 minuten in de koelkast. Zet de oven aan op 150 graden en bekleed de bakplaat met het bakpapier. Neem het deeg uit de koelkast en steek er koeken (doorsnede 4 cm) uit. Leg ze op de bakplaat met enige tussenruimte. Bak ze in 25 minuten bruin en gaar. Snijd de koeken eventueel los met een mes en laat ze afkoelen op een rooster.
									 
                    





 
					