KookJij

Bretonse eierkoek met chocolade

Een heerlijk bretonse eierkoek met chocolade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bretonse eierkoek met chocolade te bereiden

Voeg aan de dooiers de suiker toe. Klop dit tot een wit geheel (10 minuten). Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout in een kom. Meng de boter door het eimengsel. Voeg de bloem, de chocolade en abrikozenlikeur toe en maak er een geheel van. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht. Schep hierop het deeg en druk dit plat door er een tweede laag bakpapier op te leggen. Gebruik eventueel de deegroller. Leg het deeg 10 minuten in de koelkast. Zet de oven aan op 150 graden en bekleed de bakplaat met het bakpapier. Neem het deeg uit de koelkast en steek er koeken (doorsnede 4 cm) uit. Leg ze op de bakplaat met enige tussenruimte. Bak ze in 25 minuten bruin en gaar. Snijd de koeken eventueel los met een mes en laat ze afkoelen op een rooster.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst