Recept
« Terug naar recepten
boerenkool met eekhoorntjesbrood
PT30M
boerenkool met eekhoorntjesbrood
Een heerlijk boerenkool met eekhoorntjesbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Steven van de Raadt
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe boerenkool met eekhoorntjesbrood te bereiden
eekhoorntjesbrood 30 min weken
Daarna oven voorverwarmen op 210 c
- tomaatjes halveren
- boerenkool in olijfolie met sjalotjes, wat maggie en fijngesneden rode peper, mosterd en tomaatjes 4 min wokken
- eekhorntjesbrood in olijfolie bakken
- ovenschaal invetten met het eekhoorntjesbroodmengsel. Boerenkoolmengsel erover. Puree daarover. Bestrooien met nootmuskaat. Bestrooien met pittige gemalen kaas.
20-30 min in de oven.
Daarna oven voorverwarmen op 210 c
- tomaatjes halveren
- boerenkool in olijfolie met sjalotjes, wat maggie en fijngesneden rode peper, mosterd en tomaatjes 4 min wokken
- eekhorntjesbrood in olijfolie bakken
- ovenschaal invetten met het eekhoorntjesbroodmengsel. Boerenkoolmengsel erover. Puree daarover. Bestrooien met nootmuskaat. Bestrooien met pittige gemalen kaas.
20-30 min in de oven.
Mijn kookverhaal (Steven van de Raadt)
Wilde echt iets van boerenkool maken en lust geen worst/spek.
hubertina zegt:
De bloemkool of boerenkool ?
Ik zelf zou toch voor de bloemkool kiezen denk ik.
Groetjes Hubertina