KookJij

Bleekselderij met gehaktballetjes in saus

Een heerlijk bleekselderij met gehaktballetjes in saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Donna
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bleekselderij met gehaktballetjes in saus te bereiden

Snij de bleekselderij in stukken van ongeveer 2 cm. Kook deze totdat ze gaar zijn.
Bewaar het vocht!
Draai kleine gehaktballetjes en bak ze in een koekenpan met de olijfolie.
Als ze bruin zijn met een schuimspaan uit de pan halen.
bij de overgebleven olie 2 eetlepels bloem voegen en een roux maken, aanlengen met vocht van de gekookte bleekselderij tot een saus, voeg een maggiblokje toe.
Voeg de bleekselderij en de gehaktballetjes en de saus samen in een ovenschaal en zet nog even in een voorverwarmde oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bolletje beschuit

bolletje beschuit zegt:
Lieverd, dit is wel lekker he?????:p
Fyka

Fyka zegt:
Recept klinkt goed, maar op hoeveel graden moet de oven? En hoe lang moet het gerecht dan in de oven?
Anja Schoneveld

Anja Schoneveld zegt:
Heerlijk recept hoor.
Hebben het al meerdere malen gegeten, maar blijft heerlijk