KookJij

Biogarde roomvlaai

Een heerlijk biogarde roomvlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biogarde roomvlaai te bereiden

In steelpan boter en melk verhitten tot lauwwarm. In kom bloem mengen met 25 g suiker, gist en zout. Ei loskloppen. Botermengsel en helft van ei in kuiltje in bloem schenken, tot soepel deeg kneden. Deeg afdekken met vochtige theedoek en op warme plek ca. 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 31 cm doorsnede. Taartvorm met deeglap bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken. Rand met ei bestrijken. Taartvorm ca. 15 minuten in oven goudbruin bakken.

Bereiden
Gelatine 5 minuten in koud water weken. In kom slagroom stijfkloppen met vanillesuiker en rest van basterdsuiker. Biogarde door slagroom scheppen. Gelatine uitknijpen en met 5 eetlepels water verwarmen. Opgeloste gelatine door biogarderoom roeren. Mengsel in taartvorm scheppen en in koelkast ca. 15 minuten laten opstijven. Intussen frambozen en nectarines wassen. Nectarines halveren, pitten verwijderen en vruchtvlees in dunne partjes snijden. Vlaai met vers fruit versieren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst