Recept
« Terug naar recepten
					
						Bieslook kaassouffles 
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bieslook kaassouffles
Een heerlijk bieslook kaassouffles  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									spar
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bieslook kaassouffles te bereiden
Gebruik in plaats van Parmezaanse kaas ook eens Friese nagelkaas.
Klop de boter luchtig tot deze bijna wit van kleur is. Voeg de eidooiers stuk voor stuk toe aan de boter en klop het tot een egale massa.
Schep daarna de Parmezaanse kaas en bieslook er voorzichtig doorheen en breng het op smaak met peper en zout. Klop de eiwitten stijf samen met een snufje zout in een vetvrij gemaakte kom. Bestrijk de souffl bakjes met zachte boter en bestuif het met bloem. Klop het te veel aan bloem uit de soufflebakjes. Meng het eiwit door de botermassa en vul hiermee de soufflebakjes voor driekwart.
Verwarm de oven voor op 160C en bak de kaassouffles lichtbruin in ca. 15 minuten en tot ze gerezen zijn.
Haal de kaassouffles uit de oven en serveer ze direct! Als u ze laat staan dan zakken ze in!
 
									Klop de boter luchtig tot deze bijna wit van kleur is. Voeg de eidooiers stuk voor stuk toe aan de boter en klop het tot een egale massa.
Schep daarna de Parmezaanse kaas en bieslook er voorzichtig doorheen en breng het op smaak met peper en zout. Klop de eiwitten stijf samen met een snufje zout in een vetvrij gemaakte kom. Bestrijk de souffl bakjes met zachte boter en bestuif het met bloem. Klop het te veel aan bloem uit de soufflebakjes. Meng het eiwit door de botermassa en vul hiermee de soufflebakjes voor driekwart.
Verwarm de oven voor op 160C en bak de kaassouffles lichtbruin in ca. 15 minuten en tot ze gerezen zijn.
Haal de kaassouffles uit de oven en serveer ze direct! Als u ze laat staan dan zakken ze in!
 
                    




 
					
wendy zegt: