KookJij

Beschuitpudding

Een heerlijk beschuitpudding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beschuitpudding te bereiden

Breng de melk aan de kook, houd 3-4 eetlepels koude melk achter. Meng de custard met de 2 soorten suiker en roer er de achtergehouden koude melk door. Maak een glad papje van de custard (zorg dat u alle klontjes eruit roert). Roer 3 eetlepels gekookte melk door het custardpapje. Schenk dit custardpapje al roerend door de rest van de gekookte melk en laat het op een laag vuur 2 minuten zachtjes doorkoken, blijf roeren. Laat de custard circa 10 minuten afkoelen. Verwarm de jam met 150 ml water en roer dit tot een sausje. Verkruimel de beschuiten, verdeel ze over de 6 glazen en schenk er de helft van het sausje op. Verdeel de custard over de glazen en schenk er tot slot de rest van het sausje over. Garneer met de frambozen en serveer de pudding nadat hij is afgekoeld.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kelly

kelly zegt:
Ik ga hem zeker proberen!:D