KookJij

Bami van oma Ambon

Een heerlijk bami van oma ambon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wining & dining
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bami van oma Ambon te bereiden

Breng water aan de kook, giet het over de mie en laat ongeveer 2 minuten wellen. Spoel daarna af met koud water. Verhit een wok, doe er wat olie in en bak hierin het vlees met de ui en knoflook. Voeg de mie toe, schep alles om en warm goed door. Maak het bouillonblokje fijn en voeg het toe. Breng op smaak met ketjap en roer voor het opdienen er wat selderij doorheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Een heerlijk basisgerecht, waar je heel veel variaties op kan maken. Zelf zou ik er een pepertje door doen voor de pit en verse groente als champignons, boontjes, paprika, ui, klein stukje gember enz...
Liske

Liske zegt:
En toch gooi ik er een roerbakpakket bij, een Oosters met pepertje of een Italiaans met broccoli. Ook spercieboontjes of kouseband doen het geweldig hierbij!
Helen

Helen zegt:
Ik gebruik 9 van de 10 keer een kip- of groentebouillonblokje.
djerney

djerney zegt:
Hoi allemaal,

er staat 1 bouillionblokje,
wordt er bedoeld kip of rundvlees?
Fijne dag.
Helen

Helen zegt:
Inderdaad ... garnaaltjes mogen ook niet ontbreken ...
Antoon

Antoon zegt:
Iedere keer weer een succes als ik het maak. Voeg wel eigen variatie toe, maar dat is toch toegestaan? ;)
Henk

Henk zegt:
Als je er dan ook nog een fijngestampt stukje verse gember én een handjevol opgekookte gedroogde garnaaltjes bij doet wordt 'ie nóg lekkerder. Zeker als je de bami nog een nacht laat staan!
Helen

Helen zegt:
Ik stel voor om wat een paar el lichte sojasaus en een paar el ketjap manis te nemen. mmmm
tien

tien zegt:
:)
Miltje

Miltje zegt:
een goed gerecht herken je aan zijn eenvoud. Perfect gelukt. Hans de groente worden apart gegeten. Het is geen stampot.
Sigrid

Sigrid zegt:
Heerlijk recept,geef er een lekker groentegerecht bij of salade.In plaats van de mie is het ook lekker met fijne spaghetti of rijst.
piet

piet zegt:
:(heel goed
Don

Don zegt:
Hans, dat is juist het lekkere er aan.. behalve ui en selderij zijn er geen groente.. maar zit vol met ei witten daarom zo gezond ! We hoeven toch zeker niet altijd met de wortel en brocoli aan de gang
hans

hans zegt:
ik mis de groente