KookJij

Balletjessaus

Een heerlijk balletjessaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Balletjessaus te bereiden

-Het gehakt kruiden met peper en zout.
-Balletjes draaien ter grootte van een grote knikker.
-Balletjes bruinbakken.
-Uien en paprika erbij doen en even laten meebakken tot ze zacht zijn.
-Champignons erbij doen en even meebakken.
-dan alle overige ingrediënten erbij doen en goed omroeren.
-Vuur zacht zetten en een half uurtje laten trekken, af en toe goed doorroeren.
-Even proeven of er nog kruiden bij moeten.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Ik maak dit zelf vaak met verjaardagen als er meer mensen komen en ik iets te eten wil maken voor de feestgangers!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Ja zo serveer ik hem ook, daarom staat erbij:lekker met vers stokbrood:p;)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Dit recept serveer ik als broodje bal. De genoemde ingrediënten maak ik dikker met wat maïzena en serveer het als saus bij het witte of bruine bolletje. Uiteraard heb je een fikse hoeveelheid saus over, maar dat is in te vriezen voor een volgende gelegenheid; sambal naar eigen dunk toevoegen:p:D
apu

apu zegt:
Ja klopt, ik was er vergeten bij te zetten dat er nog 500cc water bij moet, dan krijg je een lekkere verhouding wat idd een beetje op goulash lijkt! Heb er altijd succes mee! Je kan verder toevoegen wat je zelf lekker lijkt want idd, het lijkt op goulash en als je daarvan houdt dan weet je wat je zelf lekker vind erin!:);):p
truitje

truitje zegt:
Dit is niet bedoeld als commentaar op dit recept, zeker het proberen waard, maar het lijkt meer op balletjes-goulash dan balletjessaus. Toch ga ik het eens proberen. Groetjes Gerda :p:p:p:p