KookJij

Ayam Taliwang

Taliwang is een buurt in de stad Mataram op het Indonesisch eiland Lombok. De gerechten uit Lombok zijn nogal pittig (pedis) en rijk aan tomaten
Recept van:
Bereidingstijd: 160 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ayam Taliwang te bereiden

  1. Doe de ingredienten voor de bumbu in de keukenmachine en draai daarvan een mooie homogene pasta.
  2. Fruit deze aan in de rijstolie, tot de geuren goed loskomen.
  3. Roer het limoensap er dan door heen en vervolgens de suiker. Dit is dan de marinade voor de kip
  4. Smeer en wrijf de kip goed in met de verkregen marinade en laat de kip hierin minstens 1 uur marineren.
  5. De kippendijen goed laten uitlekken en in 1 uur op de ovengrill garen.
  6. De warme overtollige marinade is hier meteen ook saus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een jasmijnthee, koud biertje of een witte wijn met een zoetje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst