We drinken hierbij een jasmijnthee, koud biertje of een witte wijn met een zoetje.
Recept
« Terug naar recepten
Ayam Taliwang
PT160M
Ayam Taliwang
Taliwang is een buurt in de stad Mataram op het Indonesisch eiland Lombok. De gerechten uit Lombok zijn nogal pittig (pedis) en rijk aan tomaten
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
160 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam Taliwang te bereiden
- Doe de ingredienten voor de bumbu in de keukenmachine en draai daarvan een mooie homogene pasta.
- Fruit deze aan in de rijstolie, tot de geuren goed loskomen.
- Roer het limoensap er dan door heen en vervolgens de suiker. Dit is dan de marinade voor de kip
- Smeer en wrijf de kip goed in met de verkregen marinade en laat de kip hierin minstens 1 uur marineren.
- De kippendijen goed laten uitlekken en in 1 uur op de ovengrill garen.
- De warme overtollige marinade is hier meteen ook saus.