KookJij

Ayam Opor (Gestoofde kip in kokossaus)

Een heerlijk ayam opor (gestoofde kip in kokossaus) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Kookstudio Assen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ayam Opor (Gestoofde kip in kokossaus) te bereiden

Fruit de ui en knoflook aan in de olie, samen met de kruiden, plakje laos, sereh, citroenblad en kippenbouillonblokje.
De blokjes kipfilet er bij doen en nog even aanbakken.
Afblussen met water en kokosmelk en zachtjes gaarstoven.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Ik heb dit gegeten en gemaakt bij een Indonesische kookworkshop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ger2

ger2 zegt:
Goed recept, lijkt me ook heel lekker, ik zal alleen rijstolie gebruiken omdat ik die veel beter vind. Verder zit in zowat alle blokjes bouillon E621, daar kunnen wij en heel veel anderen niet tegen, tot in coma raken toe (mijn zusje)
Ik maak dus zelf bouillon van biologische kippenvleugeltjes en Himalaya zout. dan wordt het voor ons nog gezond ook. bedankt
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Dat denk ik wel :)
Anna

Anna zegt:
Ziet er goed uit, Harry! Een pepertje erbij zal het ook wel goed doen?:p;):D