KookJij

Ayam Gomeh

Een heerlijk ayam gomeh recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ayam Gomeh te bereiden

Ui en knoflook pellen,gemberwortel schillen.Ui en rode peper in grove stukken snijden.In keukenmachine ui,gemberwortel,rode peper,trassie en macadamianoten grof pureren.Kurkuma en laos toevoegen en geheel tot een smeuïge pasta pureren.In een wok de olie verhitten.Pasta en knoflookplakjes hierin al omscheppend bakken.Citoengras in de breedte in grove stukken snijden en in saus steken.Saus onafgedekt 15 minuten laten sudderen,zodat de smaken kunnen intrekken.Kipfilet in grove blokjes snijden.Kipfilet in de saus doen en in 10 minuten gaar laten worden.Tomaten in grove stukken snijden.Saus met verkruimeld bouillonblokje,ketoembar,suiker en peper op smaak brengen.Tomaat en kokoscréme door de pasta roeren tot de kokoscréme is gesmolten.Kipfilet met saus over 4 borden verdelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst