Recept
« Terug naar recepten
					
						Avocadomousse met garnaal
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Avocadomousse met garnaal
Een heerlijk avocadomousse met garnaal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Les copains culinaires.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Avocadomousse met garnaal te bereiden
 Week de gelatine in ruim koud water. Schil de avocado, halveer ze en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees met zout, witte peper, citroensap en de geraspte appel. Wrijf de puree door een fijne zeef. Knijp de gelatine goed uit en los ze in de hete bouillon op. Roer het dan door de puree. Klop de room stijf en roer 1/3 deel ervan door de puree. Spatel nu de rest voorzichtig door de massa. Laat de mousse in de koeling stijf worden. Ontpit de ontvelde vleestomaat en snijd het vruchtvlees dan in piepkleine blokjes. Trek de vezels van de bleekselderij en snijd de stengels dan in schijfjes van 3 milimeter dik. Maak de frisée sla schoon en droog. Pluk ze in kleine stukjes. Zet voor het uitserveren alle ingrediënten door elkaar. Maak ze aan met wat zout, witte peper, citroensap en wat suiker. Bak de garnalen in de olijfolie tot ze net gaar zijn. Dus kort. Laat de garnalen op keukenpapier afkoelen. Pel kort voor het serveren de garnalen, maar laat het staartje vastzitten. Verwijder het darmkanaal. 
									 
                    




 
					