KookJij

Avocadomousse met garnaal

Een heerlijk avocadomousse met garnaal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Avocadomousse met garnaal te bereiden

Week de gelatine in ruim koud water. Schil de avocado, halveer ze en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees met zout, witte peper, citroensap en de geraspte appel. Wrijf de puree door een fijne zeef. Knijp de gelatine goed uit en los ze in de hete bouillon op. Roer het dan door de puree. Klop de room stijf en roer 1/3 deel ervan door de puree. Spatel nu de rest voorzichtig door de massa. Laat de mousse in de koeling stijf worden. Ontpit de ontvelde vleestomaat en snijd het vruchtvlees dan in piepkleine blokjes. Trek de vezels van de bleekselderij en snijd de stengels dan in schijfjes van 3 milimeter dik. Maak de frisée sla schoon en droog. Pluk ze in kleine stukjes. Zet voor het uitserveren alle ingrediënten door elkaar. Maak ze aan met wat zout, witte peper, citroensap en wat suiker. Bak de garnalen in de olijfolie tot ze net gaar zijn. Dus kort. Laat de garnalen op keukenpapier afkoelen. Pel kort voor het serveren de garnalen, maar laat het staartje vastzitten. Verwijder het darmkanaal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst